Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Bygg kompetens – för en cirkulär sektor

maj 23 @ 11:30 - 12:15

Är du uppdaterad med den senaste kunskapen inom samhällsbyggnad? Bygg kompetens presenterar resultaten från branschens samlade FoI-projekt. 

Utveckla din kompetens med viktiga resultat

Det har aldrig tidigare producerats så mycket kunskap, nya metoder, verktyg och utveckling inom samhällsbyggnadssektorn. Forskning och innovation (FoI) pågår just nu inom flera stora initiativ, program och projekt. Projektresultaten ger lösningar på många av sektorns utmaningar vad det gäller ekonomisk, ekologisk och social hållbarhet och sektorn behöver ta del av resultaten, använda dem och utveckla nya arbetssätt. Visst är du en av dem som vill bygga kompetens för en hållbar samhällsbyggnadssektor?

SBUF (Svenska Byggbranschens Utvecklingsfond), Smart Built Environment och InfraSweden gör en gemensam satsning för att sprida resultat från aktuella projekt som drivs i sektorn. Många av projekten ska ge lösningar på de utmaningar som samhällsbyggnadssektorn står inför. Det handlar framförallt om ekonomisk, ekologisk och social hållbarhet. Det är kostnadsfritt att delta vid webbinarierna, och alla tillfällen spelas in så att det går att se dem som film i efterhand.

Tider 23 maj kl. 11.30-12.15

Moderator: Kristina Gabrielii, Smart Built Environment

11.25 Mötesrummet öppnar
Vi ses digitalt i Zoom, länk kommer i din anmälan

11.30 Programstart 

  • Samarbete kring marknadssondering betongplattor
    Lotta Göthe och Maria Losman, på uppdrag av InfraSweden, utförde 2023 en marknadssondering utifrån en grupp kommuners behov av markplattor med lägre klimatpåverkan och ökad cirkularitet.
  • No Construction – ett cirkulärt byggsystem för flerbostadshus i KL-trä 
    Carl Edvall, Prefab Design System
  • Ytterligare projekt tillkommer
  • Vad innebär resultaten för sektorn?
    Sakkunnig i sektorn kommenterar resultatens effekter

12.15 Programmet avslutas

 

Anmäl dig nu!

Detaljer

Datum:
maj 23
Tid:
11:30 - 12:15

Plats

digitalt evenemang

Arrangör

InfraSweden, Smart Built Environment