Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Webbinarium: Metoder för digital tillståndsbeskrivning av transportinfrastruktur

29 maj, 2020 @ 10:00 - 11:30

Välkommen på webbinarium med InfraSweden2030: Metoder för digital tillståndsbeskrivning av transportinfrastruktur

Anmäl dig via formuläret så skickar vi länk till din epostadress dagen innan webbinariet.

Digitalisering av tillståndsbeskrivning av transportinfrastruktur är avgörande för en ökad effektivitet i driften av vår transportinfrastruktur. I detta webbinarium kommer två projekt presenteras som har finansierats av InfraSweden2030. Därefter kommer deras väg mot kommersialisering diskuteras med inspel från vår kompetenta panel. Webbinariet leds av Gunnar Johansson, fokusområdesledare för Uppkopplad Transportinfrastruktur.

Agenda:

Prognosstyrd Dynamisk Vägdrift – från tanke till implementering. Ett framgångsexempel på hur digitala plattformar kan effektivisera verksamheten och möjliggöra implementering av AI.  Av Andreas Backström, Verksamhetsutvecklare på Svevia AB. Andreas arbetar i bolagets division för drift med verksamhetsutveckling och FoI-projekt samt entreprenadjuridik. Samt Mats Wärme, Systemutvecklare på B&M med lång erfarenhet av sensorbaserade applikationer i verkligheten.

Digital tillståndsbedömning av broinfrastruktur – början på resan mot automatiserat beslutsstöd. Av John Leander, docent i Brobyggnad på KTH. John är en etablerad forskare inom tillståndsbedömning av befintliga konstruktioner, specialiserad på sannolikhetsbaserad livslängdsbedömning, mätteknik och utmattning. Han har också erfarenhet av att leda forskning som huvudhandledare för doktorander och ansvarig för seniora forskningsprojekt.

Paneldiskussion med inspel av:

Björn Östlund, AFRY Infrastruktur. Tidigare chef för ÅFs infrastrukturavdelning, sam dessförinnan innehaft flera positioner på Banverket, bland annat som fungerande generaldirektör 2008-2010.

Olof Johansson, Programchef Digitaliseringen av transportsystemet, Trafikverket. Olof fokuserar på hur det övergripande användandet av Transportsystemet påverkas av digitaliseringen och hur Trafikverkets roll som placeringsansvariga för den fysiska infrastrukturen påverkas.

Hawzheen Karim, fokusområdesledare för Tillståndsbedömning, drift och underhåll. Hawzheen har tidigare arbetat på Trafikverket med Vidmakthålla-portföljen, och har bland annat varit engagerad i projektet Digital Vinter.

 

Detaljer

Datum:
29 maj, 2020
Tid:
10:00 - 11:30
Evenemang Kategorier:
,

Plats

via zoom

Arrangör

InfraSweden2030