Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Webbinarium: Digital tvilling av nationell transportinfrastruktur leder till ett tekniksprång

12 juni, 2020 @ 10:30 - 12:00

Välkommen på webbinarium med InfraSweden2030:

Digital tvilling av nationell transportinfrastruktur leder till ett tekniksprång – mot digitala plattformar, robotisering och AI

Anmäl dig via formuläret så skickar vi länk till din epostadress dagen innan webbinariet.

Världen rör sig i en ny industriell tid där digitalisering omvandlar samhället i område efter område. Digitaliseringen kommer också att förändra transportsystemen och vara en förutsättning för samhällets högt ställda krav på framtida transportinfrastrukturer. För Sverige är det en fråga som ytterst handlar om framtida konkurrenskraft.

Digitaliseringen medför att vi får mer tillgång till data, som rör sig i tid och rymd och skapar samverkan mellan olika intressenter. Data som kan förbättra planerings- och designprocessen, data som kan ge effektivitet i byggprocesserna och data som kan bidra till ett smart behovsstyrt underhåll av vägar och järnvägar.  För att adressera utmaningarna som branschen står inför, och möjligheterna som digital teknologi skapar har InfraSweden2030 har tagit initiativ till en branschgemensam transformationsresa – en Digital [AI] Journey.

Webbinariet leds av Gunnar Johansson, fokusområdesledare för Uppkopplad Transportinfrastruktur

Agenda

10.30 Kort introduktion av Gunnar Johansson

10.35 Insikter och förslag på inriktning för anläggningsbranschens digitala resa mot plattformsekonomi , robotisering och AI. Peter Eriksson, Blue Institute.

Peter Eriksson är senior rådgivare på Blue Institute. Peter har har tidigare arbetet med digitalisering på Volvo Construction Equipment, ABB, Nokia och Ericsson, men även i projekt om digitalisering och AI för det strategiska innovationsprogrammet PIIA.

11.05 Paneldiskussion 

  • Pontus Gruhs, Strateg på Trafikverket
  • Staffan Hintze, Chef för forskning och utveckling på NCC
  • Ulf Håkansson, Teknisk direktör Skanska Sverige
  • Hampe Mobärg. Maskinentreprenörerna

11.55 Avslut av Gunnar Johansson

12.00 Gemensam digital lunch för de som vill och har tid

Detaljer

Datum:
12 juni, 2020
Tid:
10:30 - 12:00
Evenemang Kategorier:
,

Plats

via zoom

Arrangör

InfraSweden2030