Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Transportforum 2020: Förarlös snöröjning av cykel- och gångbanor

8 januari, 2020 @ 15:30 - 17:00

Förarlös snöröjning av cykel- och gångbanor

Resultat från projektet Automatiserad Vägdrift kommer presenteras i session 10.6 Digitalisering och Samhälle, onsdag 8 januari.

Abstract till presentationen

Bakgrund

Snö och is är bidragande orsak till halkolyckor för fotgängare och cyklister. För att säkerställa beredskap, frekvens och kvalitet när trafikantflöden ökar samtlidigt som klimatet blir nyckfullare kan självkörande fordon vara en väg framåt.

Metod

Ett nyutvecklat fordon har framtagits, redo för automation. I demonstrationer ska fordonet utföra ett arbete (exempelvis snöröjning eller sopning) och samtidigt undvika kollisioner med trafikanter och objekt. Operatörernas arbetsmiljö och infrastrukturens påverkan är viktiga fokusområden.

Resultat och slutsats

Ett nyutvecklat fordon har framtagits, redo för automation. Demonstrationer genomförs på AstaZero. Operatörernas behov av interaktion med fordonet har undersökts.

Om Transportforum

”VTI anordnar Transportforum varje år sedan 1984. Konferensen, som är störst i sitt slag i Norden, vänder sig till såväl offentliga som privata aktörer inom transport och infrastruktur i Sverige. I centrum för konferensen står ny kunskap och ömsesidigt utbyte. Plats för konferensen är Linköping Konsert & Kongress.

Detaljer

Datum:
8 januari, 2020
Tid:
15:30 - 17:00
Evenemang Kategori:

Plats

Linköping konsert & kongress, rum: Musikalen
Konsistoriegatan 7
Linköping, 582 22 Sverige

Arrangör

VTI
Visa Arrangör-webbplats