Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Mot en hållbar och uppkopplad infrastruktur

2 april, 2019 @ 10:00 - 16:30

Dags att implementera de bästa lösningarna

Tillsammans med Trafikverkets portfölj Vidmakthålla bjuder InfraSweden2030 in till forsknings- och innovationsdag om hållbar och uppkopplad infrastruktur.

Ny teknik kan ge tillgång till stora mängder data som det gäller att hantera rätt för att kunna få nytta av. Det är viktigt att komma ihåg att data inte har ett egenvärde. Med de nya big-data-möjligheterna är det viktigt att fokusera på rätt data, och använda den för att göra rätt ågärd.

Nya metoder för att mäta tillstånd är ett viktigt område för forskning och innovation, där digitalisering och annan ny teknik ger många möjligheter! Uppkopplad infrastruktur är prioriterat i Trafikverkets FOI-strategi för 2029-2019.

Av naturliga skäl är det få idéer som når hela vägen fram till att bli implementerade – som blir innovationer. Steget mot verklig innovation är en viktig utmaning framöver. För att möta den utmaningen är det centralt att förstå vari hindren finns, vad som görs inom området, och hur olika aktörer kan hjälpa varandra.

Syftet med forsknings- och innovationsdagen är att samla berörda aktörer för att diskutera och gemensamt arbeta med frågan om hur vi tillsammans kan identifiera, och implementera, de bästa lösningarna. Med utgångspunkt i kunskap om framgångsrika innovationsprojekt – hur man arbetat och vilka framgångsfaktorerna varit – går det att stärka förmågan att starta och genomföra projekt som leder till nytta och implementering.

Program:

09:30 Registering
10:00 Välkomnande och syfte med dagen
10:15 Att mäta tillstånd på väg och järnväg –
Var står vi och vart är vi på väg?
12:00 Lunch
13:00 Demonstration och implementering –
Introduktion och miniworkshop
14:15 Kaffe
14:30 Framgångsfaktorer och att överbrygga hindren – Introduktion och miniworkshop
15:15 Avslutande reflektioner
15:25 Avslutande ord
15:30 Mingel och utställning med bland annat dagens workshopresultat (för de som kan och vill)
16:30 Slut

Evenemanget är fullbokat, anmälan är stängd.

Tillsammans med

Detaljer

Datum:
2 april, 2019
Tid:
10:00 - 16:30
Evenemang Kategori:
Evenemang Taggar:
,

Plats

Folkungakyrkan
Folkungagatan 90
Stockholm, Sverige

Arrangörer

InfraSweden2030
Trafikverket