Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Beställarnätverk för en klimatneutral anläggningssektor

26 april, 2021 @ 13:00 - 15:30

Nu kör vi igång beställarnätverk för en klimatneutral anläggningssektor!

 

Under InfraSweden2030 Öppet hus den 25 mars föddes idén om att starta ett beställarnätverk för att gemensamt kunna agera för en hållbar och klimatneutral anläggningssektor.

Under mötet delade Skellefteå kommun med sig av erfarenheterna från att arbeta med Skellefteå Site East, ett hållbart anläggningsprojekt.

”Ambitionen är att vara en föregångare på området och visa hur långt det är praktiskt möjligt att komma inom hållbara anläggningsprojekt. LOU är ett jättebra verktyg för att driva förändringsarbete i anläggningsbranschen, och det ser nu ut som att vi kommer att uppnå ett klimatneutralt anläggningsprojekt. Vi är gärna med i beställarnätverket”, säger Karin Degerfeldt, Funktionschef Samhällsbyggnad, Skellefteå kommun.

Nu bjuder InfraSweden2030 in beställare från kommuner och regioner till den första träffen den 26 april klockan 13-15.30.

”Motiven till satsningen är att vi ser möjligheter med att samlas kring behov och vad som behöver göras för att uppnå en klimatneutral anläggningssektor. Under det första tillfället kommer vi att lära känna varandra, dela behov samt hjälpas åt att förstå de bakomliggande utmaningar och se möjligheter”, säger Stefan Uppenberg, utvecklingsledare på InfraSweden2030 och en av initiativtagarna till Beställarnätverket.

Du som representerar en kommun eller region är varmt välkommen att delta vid den första träffen. Ni som representerar leverantörer är välkomna att anmäla ert intresse här för att delta i den fortsatta dialogen och processen.

Plats

digitalt evenemang

Arrangör

InfraSweden2030